Wednesday, 12 December 2012

cinta...oh cinta...

ermm...post yang kedua...! huuu..macam best plak...


kali nih..pasal cinta.. :)  

aku respect sorang kawan aku ni..dia tanpa jemu mengejar cinta...aku suka cara dia.slow n steady..xperlu kelam kabut...amek masa...jangan terlalu cepat buat keputusan..macam aku cakap sebelum nih ORANG YANG SABAR AKAN DAPAT HASIL YANG TERBAIK...percaya ar...serius bro!gua suka cara lu...relax je, :)  

sabar.sabar..dan sabar...tu sifat dia...walaupun ada yang len suka dia,,dia tetap fokus yang tuh je,even yang tuh ada yang len.hati dia dah tekad..satu je..sabar bro...hidup cm roda...kalau skang kita kat bawah..ingat..TUHAN TU SATU...nanti dia akan tolong kita jugak..percayalah...xpayah kelam kabut..huuuu..kalau dia betul diutuskan untuk kau..jangan risau..dia memang untuk kau..!kau relax jek..buat muka hensem ja..hahahah...jodoh adalah jodoh...


TAPI!!!!!( cerita bawah ni untuk semua..xda kena mengena hidup atau mati..)


aku heran sekarang kenapa dengan cinta orang sanggup buat macam2..macam2 tu ..jangan fikir bukan2 plak...aku maksudkan macam korbankan duit..,masa , tenaga,,adeh,,,cuba korbankan benda2 nih kat diri sendiri dulu..baru btol...ni dekat orang yang baru kita kenal seminggu,sebulan,,stahun....diri kita nih.,dah kenal bertahun2 kot..apa salah kalau kita buat semua bnda nih kat diri sndiri.... :) xperlu kot lebih2...opsss.!!!


ye aku tahu...isu cinta x salah..n aku sendiri pon bercinta.. :) tp bg aku kena ada had lar...jangan terlampau lebih2 sangat...itu dah salah...one day...kalau dia jadi bini kau..laki kau..boleh..apa saja untuk dia....skang nih ...xperlu kot...awal lagi ar..kalau kawan2 aku selalu cakap.. MOTIF???!! haaa..cm tuh ar.,kenapa kena ada sifat2 cmnih..fikir family kita sama..kadang2 family lagi perlukan kita dari orang laen perlukan kita..... :)


yee..aku tahu jugak..aku bukan la baek mana..aku bukan larh sesempurna mana...cuma aku bercakap nih..apa yang aku nampak..apa yang aku lihat...apa yang aku dengar...aku xda nk masuk campur hal korang...cuma dalam quran dah cakap..law terlebih kita tegur..tp sory ar..saya xpandai nk tgur2 orang...korang dah besar...fikir2 kan lah...xpayah lah nk tgur lagi.....


yeeeee....aku dgr korang cakap..aku tahu,,eh!!!BUKAN! aku xjeles ar..aku cuma memerhati..apa yang aku nampak..apa yang aku rasa...kalau aku cakap salah..salah ar..kalau betol...aku amek ar ..!!xperlu nk dgr semua apa yang aku cakap nih..aku juz..meluahkan..tu je,.xpayah fkir lebih2 kot.. :)  kita semua kan kawan..aku xnegatif kat korang....cuma...aku sayang korang..tu je.. :) nak anggap aku jahat...nk anggp aku teruk,terpulang..tu hak korang....aku juz MEMERHATI....hehehe..tp jgan sampi korang takot nk duduk depan aku plak...aku sama je cm korang.. :)


ye2..aku bg cadangan..mcam ni larh...juz behave depan orang.,kwan2 tuh je...kat laen korang buat larh... lagi satu..utama kan FAMILY...lagi skali saya ulang.FAMILY.taw...pasangan penting jugak..tp no dua... :) 
in shaa Allah..dunia berkat ..Akhirat pon berkat..percaya ar..berkat weh..mak ayah pon akan redha...duit ringgit akan berkat..semua selamat.....

yang paling penting.!jangan fikir bukan2...post ini untuk aku...dia.,kita..dan semua... :)



#ingat lah manusia....kita sentiasa dalam keadaan yang merugikan..fikir-fikirkan lah...

* to be continued..... :)
*hazman jamil..
video


3 comments: